Ekonomi

Uluslararası şirketler depremin yaralarını sarmak için seferber oldu

Türkiye’de faaliyet gösteren uluslararası şirketler, Kahramanmaraş’ta meydana gelen sarsıntıdan etkilenen vatandaşların yaralarını sarmak için seferber oldu.

Birçok uluslararası şirket, bölgedeki depremzedelere yardım elinin bir an önce uzatılmasına katkı sağlamak için arka arkaya kapsamlı yardım kararlarını açıklamaya devam ediyor.

-Dünya Bankası

Dünya Bankası, 11 ili etkileyen büyük can kaybı, yaralanma ve değerli hasara neden olan yıkıcı depremler sonrasında kurtarma ve iyileştirme çalışmalarına destek olmak için 1 milyar 780 milyon dolarlık kaynak sağlayacağını açıkladı. Banka, yaptığı açıklamada depremzedelere destek için 1 milyar dolarlık kaynak hazırlandığını da duyurdu.

IKEA Vakfı

IKEA Vakfı, beyin sarsıntısı bölgesine teslim edilmek üzere Sınır Tanımayan Doktorlar’a 10 milyon avro bağışladı. Vakıf, sosyal medya hesabından depremden etkilenenlere acil yardım desteğini artırma çağrısında bulundu.

Çobani

ABD’li yoğurt markası Chobani’nin CEO’su Hamdi Ulukaya, merkezi ABD’de bulunan bir sivil toplum kuruluşu olan Turkish Philantrophy Funds aracılığıyla başlatılan Türkiye Deprem Fonu’na 1 milyon dolar bağışta bulunduğunu açıkladı. Ulukaya, fonda toplanacak 1 milyon dolara 1 milyon dolar daha bağışlayacağını da belirtti.

Allianz Grubu

Allianz Group, depremzedelerin ihtiyaçlarına destek olmak için 6 milyon Euro bağışta bulunduğunu açıkladı. Şirket ayrıca çalışanlarının ve bağlı acentelerinin bağışlarına 1 milyon euro daha ekleyeceğini duyurdu.

EBRD

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) çalışanları, başlattıkları kampanyada 11 Şubat prestijiyle saat 10:25’te 137 milyon 795 bin liralık bağış topladı. Bağış kampanyası devam ediyor.

SOCAR Türkiye

SOCAR Türkiye, depremlerden etkilenen vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak için 55 milyon liralık bağış fonu oluşturduklarını duyurdu.

Şirketten yapılan açıklamada, Hatay, Adıyaman, Gaziantep, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa’daki Hazar akaryakıt istasyonlarından AFAD ve diğer kuruluşların tüm ambulans, itfaiye, arama kurtarma araçlarına ücretsiz benzin ve mazot verildiği kaydedildi.

Açıklamada, 6.4 milyon lira bedelli temel ihtiyaç malzemesi AFAD’a teslim edilirken, 3.5 milyon lira nakdi bağışta bulunulduğu belirtildi. Aliağa İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne deprem bölgelerinde polis ve jandarma ekiplerine gönderilmek üzere 500 bin lira gıda desteği sağladık.” kelimeler kullanıldı.

Enerji Ticareti Derneği’nin konteyner temini için 5 bin dolar bağışta bulunduğuna işaret edilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Aliağa Kaymakamlığı akaryakıt tankeri için 30 bin litre mazot temin edildi. SOCAR Türkiye Gönüllüleri olarak çalışma arkadaşlarımızın katılımıyla bir yardım kampanyası başlattık. 8 Şubat prestiji ile öncelikle çalışanlarımızın yaptığı bağış bedeli, Ahbap Derneği ve AFAD, 1 milyon lirayı aştı.Bursagaz da arama kurtarma grubumuzda (BURAK) “Arama kurtarma çalışmalarında görev alan arkadaşlarımız arama kurtarma çalışmalarına katılmak üzere Kahramanmaraş’a gittiler. İzmir’den 90 kişilik iki, 15 kişilik üç otobüs deprem bölgesine takviye için İzmir’den yola çıktı.”

SOCAR Türkiye’nin Grup şirketlerinden Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı (TANAP) ile Hatay’da 3000 kişiye 10 gün boyunca günde iki kez sıcak yemek verilirken, deprem bölgesine 2000 adet soğuk gıda maddesi ulaştırıldığı paylaşıldı.

Chery

Chery Automobile, çalkalama bölgesine ısıtıcı, battaniye, kışlık yorgan, içme suyu ve yemeye hazır yiyecek gibi acil durum malzemeleri içeren bir yardım kamyonu gönderdi. Chery, afetten etkilenen bölgelere acil yardım sağlamak için harekete geçti.

Kahramanmaraş merkezli toplam 10 ili etkileyen depremlerin ardından Chery International sosyal sorumluluğunu etkin bir şekilde yerine getirme vaadiyle harekete geçti. Chery International’ın üst düzey liderleri, Chery’nin Türkiye’deki iştirakinin çalışanlarına, depremden etkilenenlerin ihtiyaçlarının acilen karşılanması için 100.000 $’a eşdeğer acil durum malzemeleri satın almaları ve bunları deprem bölgesine teslim etmeleri talimatını verdi.

Chery’nin ısıtıcı, battaniye, kışlık yorgan, içme suyu, hazır gıda gibi acil durum malzemelerinin bulunduğu acil durum kamyonu bölgeye doğru yola çıktı.

Alman Telekom

Alman telekom şirketi Deutsche Telekom, 15 Şubat’a kadar Almanya’dan Türkiye ve Suriye’ye yapılan aramalardan ücret almayacağını açıkladı.

Deutsche Telekom’dan yapılan açıklamada, yıkıcı depremlerden etkilenen Türkiye ve Suriye halkına taziyelerde bulunuldu. Açıklamada, 6 Şubat-15 Şubat tarihleri ​​arasında Almanya’dan Türkiye ve Suriye’ye yapılacak arama ve SMS’lerden ücret alınmayacağı belirtildi.

Türkiye ve Suriye’deki müşterileri için bilgi dolaşımının 15 Şubat’a kadar ücretsiz olacağı belirtilen açıklamada, Deutsche Telekom’un depremzedeler için “Aktion Deutschland Hilft”e (Almanya Yardım Ediyor) 1 milyon Euro bağışlayacağı kaydedildi.

Amazon

Amerikan e-ticaret devi Amazon, şoktan etkilenenler için bir yardım çalışması başlattı. Şirketin internet sitesinden yapılan duyuruda, Kızılay ve diğer yardım kuruluşlarının acil ihtiyaçlarının karşılanması için harekete geçildiği bildirildi.

Bağışlanan yardım malzemelerini şirketin İstanbul’daki lojistik merkezinden depremden etkilenen bölgelere göndermeye hazırlandıkları kaydedilen açıklamada, mağdurların sadece depremle değil, depremle de mücadele ettiği hatırlatıldı. soğuk kış kuralları Açıklamada, bağışların battaniye, çadır, ısıtıcı, gıda, çocuk bezi, bebek maması, ilaç ve diğer acil durum malzemelerini içerdiği belirtildi.

Binance

Kripto para borsası Binance, şoklardan en çok etkilenen bölgelerdeki kullanıcılarına 100 dolar değerinde BNB bağışlayacağını duyurdu.

rostoma

Rusya Devlet Nükleer Güç Kurumu’ndan (Rosatom) yapılan yazılı açıklamada, depremlerde zarar gören vatandaşlar için Akkuyu NGS projesi çalışanlarının yardım topladığı belirtildi.

Firmaların giyim ve temel ihtiyaç maddelerini topladığı bilgisine yer verilen açıklamada, bunların bölge makamlarına teslim edildiği belirtildi.

Santralin yapımında çalışan firmaların da bölgeye 200 işçi ve vinç, kamyon, traktör gibi 80 kesici ekipman gönderdiğine dikkat çekilerek, doktorların Adana havalimanına ulaşımı için 60’tan fazla otobüsün temin edildiği kaydedildi. . Akkuyu Nükleer AŞ Genel Müdürü Anastasia Zoteeva, felakete kayıtsız kalmanın mümkün olmadığını belirterek, “Türk halkının acısını paylaşıyoruz. Hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diliyor, acil şifalar diliyoruz.” Yaralılara ve tabii ki enkaz altında kalanların kurtulmasını umuyoruz.” sözünü kullandı

Rus metalurji şirketi MMK

Rusya’nın en büyük metalürji şirketlerinden biri olan MMK, başta Hatay olmak üzere deprem bölgelerinde vatandaşlara yardım sağlıyor.

Türkiye’de de faaliyet gösteren MMK’dan yapılan yazılı açıklamada, şirketin çalışanlarına ve depremden etkilenen sakinlerine barınma, yemek, sıcak su ve tıbbi destek sağladığı belirtildi. Yaklaşık 10 bin kişiye sıcak yemek verildiği kaydedildi.

Yaklaşık 1000 kişiye barınma sağlandığı bilgisine yer verilen açıklamada, MMK’nın fabrikasında bulunan tabip odasının vatandaşların tedavisi için kullanıldığı belirtildi. Açıklamada, bölge yetkililerinin talebi üzerine arama kurtarma ekiplerine çeşitli ağır ekipmanların temin edildiği ve gerekli tüm desteğin verilmeye devam edileceğinin altı çizildi.

SunExpress

SunExpress, 13 Şubat’a kadar Adana, Diyarbakır, Gaziantep, Kayseri, Malatya ve Mardin çıkışlı ve çıkışlı tüm iç hat uçuşlarını vergiler dahil tek yön olarak 100 TL olarak belirledi.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Türk Hava Yolları ve Lufthansa’nın ortak girişimi SunExpress, arama-kurtarma ve sağlık ekiplerini deprem bölgesine en kısa sürede ulaştırmak için resmi kurumlarla koordineli olarak dün 9 sefer gerçekleştirdi ve özel seferlere devam ediyor. .

Şirket, başta AFAD olmak üzere tüm resmi yetkili kurumlar aracılığıyla aldığı yardımları deprem bölgesine ulaştırmak hedefiyle yurt içi ücretsiz kargo hizmeti vermeye devam ediyor. SunExpress, deprem bölgesindeki illere yaptığı seferlerde de bilet fiyatlarını sabitledi. Şirket, 13 Şubat’a kadar Adana, Diyarbakır, Gaziantep, Kayseri, Malatya ve Mardin çıkışlı ve varışlı tüm iç hat uçuşlarını vergiler dahil tek yön olarak 100 TL olarak belirledi.

SunExpress, 21 Şubat’a kadar Adana, Diyarbakır, Elazığ, Erzurum, Gaziantep, Hatay, Malatya, Mardin, Kars, Kayseri, Samsun, Trabzon ve Van çıkışlı/dış hatlı tüm uçuşlarda ücretsiz bilet değiştirme ve iptal imkanı sunuyor. .

vodafone

Şirketten yapılan açıklamaya göre 13 ildeki Vodafone müşterileri için ek paket tanımlandı. Afet bölgesinde fatura borcu nedeniyle GSM hatları kapanan veya kısıtlanan müşterilerin acil iletişim ihtiyaçları için sınırları açıldı. Afet bölgesindeki AFAD çalışanları, Vodafone Davet Merkezi, yatırımcı ve bayi çalışanlarına ücretsiz dakikalar ve taşınabilir internet sağlandı.

Vodafone Türkiye Arama Kurtarma ekibi, bölgedeki arama kurtarma çalışmalarına katılmak üzere yola çıktı. Ayrıca Türkiye Vodafone Vakfı aracılığıyla acil ihtiyaç sahiplerine yönelik yardım çalışmaları başlatıldı.

Apple ve Google

Teknoloji şirketi Apple CEO’su Tim Cook, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, depremde hayatını kaybedenler için taziyelerini iletti, “Apple, yardım ve kurtarma çalışmalarına bağışta bulunacak.” sözünü verdi. Google ayrıca yardım ve kurtarma çabalarına bağış yapacağını söyledi.

ICBC

Çin Sanayi ve Ticaret Bankası’nın (ICBC) Türkiye iştiraki ICBC Turkey, 10 ili etkileyen depremlerin ardından takviye için harekete geçti.

Bankadan yapılan açıklamada, Türk bankacılık sektöründe faaliyet gösteren ICBC Turkey’in deprem sonrası bölgeye destek için harekete geçtiği ve depremzedeler için 1 milyon lira nakit yardımda bulunduğu bildirildi.

ICBC Turkey olarak, Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 10 ili etkileyen yıkıcı depremden etkilenen vatandaşlar ve ağır kış koşullarında kurtarma çalışması yürüten ekiplerin acil ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla ICBC Turkey olarak 1 milyon lira nakdi yardım desteği sağlıyoruz. Böyle bir felaketin ardından yapılacak her türlü desteğin hayati olduğuna inanıyoruz.Bu vesileyle hayatını kaybedenlere bir kez daha başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz.” kelimeler kullanıldı.

mercedes-benz

Alman otomotiv markası Mercedes-Benz, Türkiye ve Suriye’deki depremden etkilenen insanlar için Alman Kızılhaçı’na (GRC) 1 milyon euro bağışlayacağını duyurdu. Bağışın acil insani yardım için kullanılacağı belirtildi.

Şirket ayrıca çalışanları arasında bağış kampanyası düzenleyecek.

-Inditex

Zara, Pull & Bear, Massimo Dutti, Bershka, Stradivarius, Oysho ve Zara Home markalarının ana şirketi Inditex, Türkiye ve Suriye’de meydana gelen depremlerin yol açtığı insani acil duruma destek için Kızılay’a 3 milyon Euro bağışta bulunduğunu açıkladı.

Inditex’in ekonomik yardımın yanı sıra Kızılay ve AFAD’a 500 bin adet dış giysi sağladığını, bunların ilk bölümünün depremden etkilenen insanlara dağıtılmak üzere bölgeye gönderildiğini belirtti.

Tesco ve Marks & Spencer

İngiltere merkezli market zinciri Tesco, The Sun gazetesinin başlattığı yardım kampanyasına 100 bin lirası Marks & Spencer 50 bin lirası olmak üzere toplam 150 bin lira bağışta bulundu.

Siemens

Siemens AG ve Siemens Healthineers, acil yardım faaliyetlerine katkıda bulunmak için 1 milyon avro bağışta bulundu. Şirket, çalışanlarının bağışlarının toplamı kadar ekleyeceğini açıkladı.

boeing

Boeing, Amerika’nın Kızıl Haçı aracılığıyla 500.000 $ bağışlayacağını ve çalışanlarının bağışlarının miktarını artıracağını duyurdu.

Karadeniz Ticaret ve Kalkınma Bankası

Karadeniz Ticaret ve Kalkınma Bankası da AFAD’a 50 bin Euro bağışta bulunduğunu açıkladı.

eyupsultan-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
Molla Fenari Escort
Eskişehir Escort
Kirazlıtepe Escort
19 Mayıs Escort
Kartaltepe Escort
Kaynarca Escort
Erenköy Escort
Heybeliada Escort
İzzet Paşa Escort
Molla Hüsrev Escort
Yeşilpınar Escort
Kılıçlı Escort
Arnavutköy Escort
Gürsel Escort
Boyalık Escort
Küçükyalı Escort
Kazım Karabekir Escort
Bayrampaşa Escort
Sülüntepe Escort
Cumhuriyet Escort
Mehterçeşme Escort
Rami Cuma Escort
Mehmet Akif Ersoy Escort
Akşemsettin Escort
Şeyhli Escort
Kurfallı Escort
Yenibosna Escort
Muhsine Hatun Escort
Mehmet Akif Escort
Dumlupınar Escort
Firuzköy Escort
Kireçburnu Escort
Paşabahçe Escort
Altınşehir Escort
Akat Escort
Ferah Escort
Esenyurt Escort
Fulya Escort
Derviş Ali Escort
Hastane Escort
Muratreis Escort
Kazlıçeşme Escort
İhsaniye Escort
Çanakça Escort